🔹Craiova culturală 🆕

Cu un potențial cultural insuficient exploatat, Craiova a fost până acum ocolită de marii operatori culturali. Deși există un patrimoniu important suficient pentru a crea premisele favorabile dezvoltării și afirmării diverselor forme de manifestare artistică, încă nu putem vorbi despre similitudini la nivelul pieței culturale cu orașe precum Cluj, Timișoara sau Sibiu.

Evenimentele cu specific cultural și educațional au menirea să inspire lumea și să o scoată din amorțeală, iar rolul administrației publice este acela de a facilita întâlnirea tinerilor cu ideile bune, de a le prezenta oamenilor posibilități și perspective diferite, de a le aduce informații și cunoștințe noi.

Vom face acest lucru organizând evenimente de anvergură, în cadrul cărora muzica, artele, educația – cultura, în general – sunt aduse mai aproape de oameni și le sunt prezentate în modalități accesibile.

  • „Craiova: Best of” va rechema pe scena de acasă acele nume care au făcut cunoscută lumii urbea noastră, oameni care s-au bucurat de succes în diverse domenii ale culturii (muzică, teatru, stand-up comedy, dans, arte vizuale).
  • „Craiova fusion: Back to nature”. Parcul Nicolae Romanescu reprezintă un spațiu public insuficient valorificat, în care se poate desfășura o agendă culturala extrem de bogată și diversă, care să includă: concerte, seri de jazz, concursuri de interpretare muzicală dedicate tinerilor artiști, târg de carte, sesiuni de lectură cu participarea autorului, concurs de slam poetry, recitaluri în mijlocul naturii (vioară, pian, harpă), cursuri de dans, cursuri de pictură pentru copii și adulți, o zona dedicată artei contemporane și activității tinerilor artiști plastici absolvenți ai Liceului de Arte ”Marin Sorescu”, alte zeci de activități artistice și culturale complementare (fotografie, streetfood etc.)
  • Introducerea în noul PUG a unui plan de management pentru centrul istoric și clădirilor monument istoric.
  • Crearea unei strategii de regenerare urbană și valorificare a patrimoniului cultural, prin care vom reabilita prin fonduri europene clădiri de patrimoniu lăsate în paragină.
  • Încurajarea tinerilor artiști independenți și a industriilor creative, la manifestări culturale, prin măsuri de susținere a acestora.
  • Identificarea, salvarea și amenajarea însumată a cel puțin 4 hectare de spații verzi în interiorul municipiului, nu în zona periurbană.
  • Dezvoltarea unei platforme digitale și aplicații mobile dublată de informații tipărite despre Craiova cu toate clădirile istorice, culturale, cu prezentarea istoriei locurilor, arhitecturii ș.a.