☑️ Implicare activă 

Cetățenii activi și responsabili pot construi o comunitate vie, iar administrația publică, fiind reprezentarea cetățenilor, va promova acest concept prin câteva practici simple.

  • Guvernare bazată pe performanță. Credem cu tărie în guvernarea participativă și ne propunem să aducem la aceeași masă mediul antreprenorial, alături de reprezentanți ai societății civile, pentru a crea mediul și izvorul acțiunilor politice de jos în sus. Consultările vor duce la elaborarea de strategii de politici publice cu conținut direct de la cetățeni, iar acestea vor fi completate de bugetarea de performanță, adică un buget structurat pe programe cu obiective, rezultate măsurabile și alocări financiare clare, o bugetare care stimulează participarea cetățenilor la discutarea tuturor programelor bugetare și prin urmare a bugetului total pentru investiții.
  • Cetățeni activi. Un cetățean informat este conștient de drepturile și libertățile sale, dar și de obligații. Un cetățean informat și conștient își apără demnitatea și devine el însuși promotor de integritate. USR PLUS dorește o administrație publică transparentă, care să ofere acces facil cetățeanului la informațiile corecte și complete de care acesta are nevoie.